blog-gia-asfalies

Ασφάλεια Οχημάτων
  
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ
  
ΑΣΦΑΛΕΙΑ TAXI
  
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΟΡΤΗΓΟΥ
  
asfaleia_agrotikou
  
Ασφάλεια Σπιτιού
  
Ασφάλεια Σκαφών
  
Ασφάλεια Ζωής-Υγειας
40 χρόνια αξιόπιστα δίπλα σας

Το αυτοκίνητο αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για την εξυπηρέτηση και την διευκόλυνση των μετακινήσεών μας.

Κάθε κάτοχος αυτοκινήτου, σεβόμενος τόσο τον εαυτό του όσο και τους συνανθρώπους του οφείλει να διατηρεί ασφαλισμένο το αυτοκίνητό του, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο ή προκληθεί ένα ατύχημα.

Ασφάλεια αυτοκινήτου και νέος Οδηγός

Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην περίπτωση που θέλετε να μοιραστείτε το αυτοκίνητό σας με κάποιον νέο οδηγό ή είστε εσείς νέος οδηγός και χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο κάποιου άλλου ατόμου, η σχετική ενημέρωση της ασφαλιστικής σας εταιρείας είναι απολύτως απαραίτητη.

Εμείς, στην Kalogritsas Insurance, θέλοντας να είμαστε πάντα κοντά σας και να καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που σας είναι απαραίτητες σχετικά με την προσθήκη ενός νέου οδηγού στην ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Γιατί χρειάζεται να δηλωθεί ο νέος οδηγός στην ασφάλεια αυτοκινήτου;

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που προκύπτουν από τα στατιστικά των ζημιών του κλάδου του αυτοκινήτου, έχει αποδειχθεί ότι η εμπειρία του οδηγού όσο και η ηλικία του σχετίζονται με την πιθανότητα πρόκληση ατυχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί που είναι κάτοχοι διπλώματος για λιγότερο από 1 χρόνο ή είναι ηλικίας κάτω των 23 ετών ή βρίσκονται και στις δύο κατηγορίες ταυτόχρονα, είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν ατύχημα και μάλιστα σοβαρότερο σε σχέση με τους άλλους οδηγούς που θεωρούνται πιο έμπειροι.

Για τον λόγο αυτό, η ασφαλιστική σας εταιρεία πρέπει να γνωρίζει ότι ένας νέος οδηγός οδηγεί το αυτοκίνητο που έχει ασφαλισμένο.

Τι συνεπάγεται η δήλωση νέου οδηγού στο αυτοκίνητο;

Όταν, λοιπόν, ασφαλιστεί ένας οδηγός, ο οποίος παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, στην ήδη υπάρχουσα ασφάλεια του αυτοκινήτου, υπάρχει μια επιπλέον χρέωση στο ασφαλιστήριο. Η χρέωση αυτή ονομάζεται επασφάλιστρο και υπολογίζεται στα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης και ιδίων ζημιών.

Το επασφάλιστρο θα αφαιρεθεί αυτόματα από το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου όταν ο οδηγός συμπληρώσει το όριο ηλικίας ή και το πρώτο έτος από την απόκτηση του διπλώματός του.

Τι θα συμβεί στην περίπτωση ατυχήματος αν δεν είναι δηλωμένος ο νέος οδηγός;

Αν ο νέος οδηγός δεν έχει δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία και προκαλέσει ατύχημα με ζημία προς τρίτους, τότε υπάρχει πρόστιμο που υπολογίζεται με βάση τα ετήσια ασφάλιστρα αστικής ευθύνης. Το πρόστιμο αυτό πρέπει να πληρωθεί πριν γίνει η πληρωμή της ζημίας.

Όταν η ζημία αφορά το όχημα του πελάτη και η ασφάλειά του είναι μικτή, τότε η ασφαλιστική εταιρεία είναι υπεύθυνη να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αποζημίωση.

Είναι απαραίτητο να δηλωθεί ο νέος οδηγός πριν την πρώτη φορά που θα οδηγήσει ακόμα και αν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο των οικείων του προσώπων.

Πώς προσθέτω νέο οδηγό στην ασφάλεια του αυτοκινήτου;

Για να προστεθεί ένας νέος οδηγός στην ασφάλεια του αυτοκινήτου, πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

  1. Μας αποστέλλετε το δίπλωμα οδήγησης του νέου οδηγού
  2. Εκδίδεται η πρόσθετη πράξη του επασφάλιστρου
  3. Γίνεται η πληρωμή του αντίστοιχου ποσού
  4. Ο νέος οδηγός μπορεί να οδηγεί με αίσθημα ασφάλειας το αυτοκίνητο

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη για κάθε οδηγό και δεν πρέπει να την αμελούμε, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νέο οδηγό που χρειάζεται ακόμα περισσότερο να αισθάνεται ασφάλεια στην περίπτωση που του προκύψει κάποιο ατυχές περιστατικό.

Για τον λόγο αυτό, επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το επασφάλιστρο αλλά και το ασφαλιστικό πακέτο που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Η Kalogritsas Insurance διαθέτει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες και καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς, με σκοπό να ανταποκρίνεται πάντοτε σε κάθε σας ανάγκη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6082050 ή πατήστε παρακάτω για να πάρετε προσφορά ασφάλισης online.

Τι Λένε για Εμάς

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Επικοινωνία

  Κλεισθένους 1,
  Αγία Παρασκευή


  210 6082050

info@kalogritsasinsurance.gr

Επίσημοι Συνεργάτες

 

Copyright © 2015 KALOGRITSAS INSURANCE