blog-gia-asfalies

Ασφάλεια Οχημάτων
  
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ
  
ΑΣΦΑΛΕΙΑ TAXI
  
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΟΡΤΗΓΟΥ
  
asfaleia_agrotikou
  
Ασφάλεια Σπιτιού
  
Ασφάλεια Σκαφών
  
Ασφάλεια Ζωής-Υγειας
40 χρόνια αξιόπιστα δίπλα σας

Η νέα γρίπη Α Η1Ν1 είναι σε έξαρση που θα συνεχιστεί έως και το Μάρτιο, προειδοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο κάνει έκκληση για εμβολιασμό του πληθυσμού, και κυρίως των ευπαθών ομάδων. Από τη νέα γρίπη στη χώρα μας, έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους πάνω από 70 άνθρωποι, ενώ έχουν νοοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάνω από 140.

 

Το Υπουργείο Υγείας, επιβεβαίωσε το φόβο των επιστημόνων για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στη χώρα μας, η οποία συμβάλλει στην πιο γρήγορη μετάδοση του ιού αλλά και τη μη προστασία των ευπαθών οπαδών στις επιπλοκές της γρίπης. Το ποσοστό είναι χαμηλό στο γενικό πληθυσμό και κυρίως στους επαγγελματίες υγείας, που δεν ξεπερνά το 10%.

 

 

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν διότι γρίπη και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο θα έχουμε. Η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος.

 

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός απευθύνεται σε όλα τα άτομα άνω των έξι μηνών, εφόσον το επιθυμούν. Το εμβόλιο καλύπτει σε ποσοστό περίπου 80% και απαιτούνται δύο εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης. Στους δικαιούχους συνταγογράφησης εμβολίων συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς και οι δικαιούχοι βιβλιαρίων ανασφαλίστων.

 

ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

2. Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

- Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

- Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές 

- Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).

- Μεταμόσχευση οργάνων

- Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)

- Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

- Χρόνια νεφροπάθεια

- Νευρομυϊκά νοσήματα 

3. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης

4. Λεχωίδες & Θηλάζουσες

5. Παχύσαρκα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) > 40kg/m2

6. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα), για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη

7. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη

8. Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.α.)

9. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι). 

Η ΓΡΙΠΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ:

- όταν ένας ασθενής βήχει, φταρνίζεται ή μιλά και διασπείρει τους ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων 

- μέσω των χεριών, όταν κάποιος αγγίζει αντικείμενα και επιφάνειες που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια πιάνει τα μάτια του, τη μύτη ή το στόμα του

- με τον ψυχρό καιρό 

- μέσω του συγχρωτισμού (συγκέντρωση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους)

 

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Α. Τήρηση των μέτρων υγιεινής

- συχνό πλύσιμο των χεριών

- αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φταρνίσματος

- οικειοθελής απομόνωση και αποφυγή συγχρωτισμού για να μη μεταδοθεί ο ιός

 

Β. Συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός ενθαρρύνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

 

Γ. Έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου. Η σωστή χρήση των αντιϊκών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμα και σε ήπια συμπτώματα από τη γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές. Η διάθεση των αντιϊκών φαρμάκων tamifluκ και relenza από τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα ιδιωτικά φαρμακεία, είναι δωρεάν.

 

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της καμπύλης της εποχικής γρίπης και εκτιμούν ότι τα περιστατικά θα αυξηθούν τις προσεχείς εβδομάδες και θα κορυφωθούν αριθμητικά στις αρχές Μαρτίου.

 

Για αυτό βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε καθημερινά τα μέτρα υγιεινής, εμβολιαστείτε αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και παρακινείστε τους κοντινούς σας ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

 

Πηγές

https://epoptes.files.wordpress.com/2016/02/7672-16.pdf

http://www.onmed.gr/farmako/item/336538-antigripiko-emvolio-kai-omades-ypsiloy-kindynou---i-egkyklios-tou-yp-ygeias#ixzz3zmvfnRLw

http://www.express.gr/xrhstika/swine_flu/169570oz_20160201169570.php3

http://www.karfitsa.gr/2016/01/22/ta-emvolia-einai-dorean-kai-yparxei-ep/

 

Τι Λένε για Εμάς

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Επικοινωνία

  Κλεισθένους 1,
  Αγία Παρασκευή


  210 6082050

[email protected]

Επίσημοι Συνεργάτες

 

Copyright © 2015 KALOGRITSAS INSURANCE